Razvoj timske homogenosti i liderskih vještina

Razvoj timova i liderstvo danas veći izazov nego li ikad prije. Uz LEGO® SERIOUS PLAY® moguće je razvijati čitav niz timskih vještina poput međusobne komunikacije i kooperativnosti, razumijevanja i dijaloga, stvarati uravnoteženu zastupljenost i uključenost svih, te tako smanjiti jaz između članova unutar timova.

Poseban naglasak dajemo na prepoznavanju liderskih potencijala i usavršavanju vještina vođenja ljudi. Kombiniranjem prvog u Republici Hrvatskoj gejmificiranog testa liderskih potencijala i vještina (tzv. serious game) i pažljivo osmišljenih scenarija, u mogućnosti smo znanstveno (psihometrijski) i detaljno procijeniti vještine postojećih i potencijale budućih lidera unutar tvrtki u više dimenzija (upravljanje drugima, rješavanje problema, motivacija i utjecaj na druge, ostvarenje rezultata…).

Ova jedinstvena usluga pruža poslodavcima znanstveno utemeljenu i praktično potvrđenu procjenu njihovih budućih i postojećih lidera unutar organizacija.

Razvoj timova i liderstvo LEGO® SERIOUS PLAY®


Primjeri prilagođenih scenarija:

Svi LEGO® SERIOUS PLAY® programi su bazirani na realnim scenarijima, ciljano se prilagođavaju specifičnoj industriji, tvrtki ili stvarnom izazovu/problemu te su utemeljeni na znanstvenim metodama i provode se uz stručan tim psihologa i certificiranih LEGO® facilitatora.

Ovakav pristup omogućava poslodavcima da programi budu visoko učinkoviti i fokusirani na stvarne situacije, a samim sudionicima LEGO® SERIOUS PLAY® omogućuju postizanje boljih rezultata.  



Razvoj timova 

Razvoj timova je jedan od ključnih aspekata uspješnog poslovanja, a LEGO® SERIOUS PLAY® metoda pomaže nam u razvoju timova. LEGO® SERIOUS PLAY® trening usmjeren na razvoj timova obično uključuje kombinaciju teorije i prakse, s naglaskom na aktivnosti koje pomažu u izgradnji povjerenja, poboljšanju komunikacije i povećanju učinkovitosti tima. 

Cilj ovog treninga je poboljšati sposobnost sudionika da bolje razumiju važnost timskog rada, kako bi se postigla veća produktivnost i uspješnost.  

Ishodi učenja – sudionici će naučiti kako prepoznati i upravljati različitim radnim stilovima i perspektivama, kako bolje slušati i komunicirati, kako riješiti konflikte i kako izgraditi povjerenje. LEGO® SERIOUS PLAY® metoda pomoći će im da vizualiziraju i konceptualiziraju informacije, stvore scenarije i modele te testiraju i procjenjuju različite ideje i rješenja. 

Kombinacija teorije i praktične primjene LEGO® SERIOUS PLAY® metode u ovom treningu pomaže sudionicima da razviju vještine koje će im biti korisne u njihovom radu u timu, a posebno u područjima gdje je potrebno razumijevanje timskog dinamizma i važnosti suradnje. 

Trajanje radionice: 3 – 5 dana.

Razvoj timova i timski rad LEGO® SERIOUS PLAY®


Liderstvo 

Trening usmjeren na liderstvo obično kombinira teoriju liderstva s aktivnostima koje pomažu sudionicima da poboljšaju svoje vještine upravljanja timom i motivacije ljudi, a sve uz pomoć LEGO® SERIOUS PLAY® metodologije. 

Cilj ovog treninga je poboljšati sposobnost sudionika da razumiju kako biti učinkovit lider, kako upravljati ljudima, kako motivirati i inspirirati svoj tim te kako postaviti ciljeve i strategije. LEGO® SERIOUS PLAY® metoda pomaže sudionicima da vizualiziraju i konceptualiziraju informacije, stvore scenarije i modele te testiraju i procjenjuju različite ideje i rješenja. 

Ishodi učenja – Sudionici će naučiti kako prepoznati različite stilove vođenja i kako ih primijeniti u različitim situacijama. Također će se usredotočiti na razvijanje ključnih vještina liderstva, poput kreativnosti, inovativnosti, komunikacije, upravljanja vremenom, rješavanja problema i kritičkog razmišljanja. 

Kombinacija teorije i praktične primjene LEGO® SERIOUS PLAY® metode u ovom treningu pomaže sudionicima da razviju vještine koje će im biti korisne u njihovom radu kao lideri, a posebno u područjima gdje je potrebno razumijevanje timskog dinamizma, motivacije i vođenja ljudi. 

Trajanje radionice: 3 – 5 dana.



*Kliknite ovdje za više informacija i konzultacije o izradi prilagođenih scenarija te procjeni liderskih vještina i potencijala* – Čekamo vas!